Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terkeder. Mustafa Kemal ATATÜRK

9 Kasım 2009 Pazartesi

ATATÜRK ETKİNLİĞİ

Kazanım: Atatürk resmi, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin sınıfta bulunma nedenleri hakkında sorular sorar.
Kazanım: Atatürk'ün hayatını öğrenmeye istekli olur.
Bugün 'Atatürk' etkinliğini yaptık Hayat Bilgisi dersinden.
Devletlerin, milletlerin manevi simgeleri vardır. Bunların en başında Türk bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk , İstiklal Marşı , ve Atatürk'ün Gençliğe hitabesi gelir. Bu değerler bize milletimizin ve devletimizin bütünlügünü hatırlatır. 19 mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Agustos Zafer Bayramı gibi önemli günlerin de aynen böyle degerleri vardır.
Türk milletine şanlı tarihini yüzyıllar boyunca unutturmamak için bunlara ihtiyaç vardır. Bu tüm devlet ve milletlerde de böyledir.
Çiçeklerimin boyadıkları bayrak ve Anıtkabir resimleri:



Ata'ya saygı.

Atatürk'ün doğum yeri, ailesi, ölüm yeri ve tarihi, mezarının yeri konusunda konuştuk bugün. Bununla ilgili daha iyi hatırlanması ve akılda kalması için görseller hazırladım. Çiçeklerim de boyadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder