Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terkeder. Mustafa Kemal ATATÜRK

19 Ocak 2010 Salı

1. SINIFLAR İÇİN BAŞARI BELGESİ

1. sınıflar için karnenin yanında verilebilecek bir başarı belgesi hazırladım. Karneyle beraber öğrencilerime vermeyi düşünüyorum...

18 Ocak 2010 Pazartesi

1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE KİTAP OKUMA!!!

Artık öğrencilerim okumaya geçtiler... Okumayı pekiştirmek için sınıf içi çalışmalar yapıyorum. Araya sömestre tatili de giriyor. Biz birinci sınıf öğretmenlerinin en korktuğu şeydir TATİL...Bunun için velilerime bir broşür hazırladım. Bunu ya yapacağım veli toplantısında veya karneleriyle beraber vereceğim...
Broşürleri renkli A4 kağıtlarına bastım. Sitemi ziyaret eden öğretmen arkadaşlarıma rehber olması açısından aşağıda broşürün açık ve kapalı halini verdim...




KİTAP ve ÇOCUK
Okula yeni başlayan çocuğunuza yüksek sesle kitap okuması için bol bol fırsat yaratın. Okumayı yeni öğrenen çocuğunuza her gün bu becerisini güçlendirmeye yönelik alıştırmalar yapması için ilham verin. Aşağıdaki ipuçları çocuğunuzun mutlu ve güvenli bir okuyucu olması için yardımcı olacak eğlenceli yöntemler içermektedir. Bu ipuçlarını sırayla deneyerek sizin çocuğunuzda hangisinin daha fazla işe yaradığını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Kitapsız evden çıkmayın
Çocuğunuzun doktor muayenehanesi gibi beklemesi gerekecek yerlerde okuması için yanınıza bir kitap ya da dergi alın. Sürekli olarak kitap okuyacak zaman yaratın.
Bir kez okumak yetmez
Çocuğunuzu sevdiği kitap ve şiirleri tekrar tekrar okumaya teşvik edin. Aynı şeyleri tekrar okumak çocuğun daha hızlı ve daha doğru bir şekilde okumasına yardımcı olur.
Öyküyü derinlemesine inceleyin
Çocuğunuza okuduğunuz öykü ile ilgili sorular sorun. Örneğin “sence küçük kuzucuk neden öyle davrandı?”.
Televizyonu kontrol altına alın
TV ve video oyunları ile rekabet etmek güçtür. Bu nedenle TV ve video oyunlarına ayıracağı süreyi kısıtlayın ve belli zamanlar dışında bunlara izin vermeyin. Serbest zaman faaliyeti olarak kitap okumayı teşvik edin.
Sabırlı olun
Çocuğunuz tanımadığı bir kelimeleri doğru bir şekilde okumaya çalışırken ona zaman tanıyın.
Çocuğun seviyesine uygun kitaplar alın
Çocuğunuzun kendi seviyesine göre çok zor olmayan kitaplar seçmesi için yardımcı olun. Bu aşamada amaç çocuğun bol bol başarılı okuma deneyimleri yaşamasını sağlamaktır.
Kelime oyunları oynayın
Çocuğunuzdan kelimeleri sizin değiştirdiğiniz şekilde söylemesini isteyin: yağ- dağ-bağ ve bağdan sonra örneğin bal ve böl gibi.
Sırayla birbirinize okuyun
Uyku öncesinde sırayla kitap okuyun. Çocuklar anne-babaları ile geçirdikleri bu özel zamandan hoşlanırlar.
Okuma hatalarını nazikçe düzeltin
Çocuğunuz bir hata yaptığında atladığı ya da yanlış okuduğu harfleri nazikçe gösterin. Okumaya başlayan çocukların çoğu tanıdıkları kelimelere göre tahminde bulunarak okumaya çalışırlar.

8 Ocak 2010 Cuma

BUGÜN SINIFIMIZDA MİSAFİRİMİZ VARDI!


Bugün sınıfımızda bir misafirimiz vardı.
Öğrencilerimize hep deriz ya "Siz büyüyünce doktor, mühendis, asker, öğretmen, avukat olacaksınız" diye. İşte bugün o öğrencilerimden Ezgi Gizem Kavuşan geldi sınıfımıza. Öğrencim öğretmen olmuş. Atama bekliyor. Sınıfımıza misafir oldu. Bizi dinledi.
Benim bıcırıklar pek sevdi öğretmen ablalarını. Karşı sınıfa gittiğinde kıskanmadılar değil hani:))
Okuma yazma öğrendiler ya... Ona mektup yazdılar, resim yaptılar. Çok güzel bir gündü benim için, öğrencilerim için.... Hem eski hem de yeni öğrencilerim için. Eh ürünümü görmek de pek güzeldi...
6. dersin sonlarına doğru benim bıcırıklar: "Öğretmenim ben de öğretmen olacağım. Sizi bulup dersinize gireceğim" demeye başladılar. Güzel bir örnek oldu onlar için.
Ezgi Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda gönüllü olarak göreve alıyor. Biz de ona gezmeye gideceğiz birgün...

6 Ocak 2010 Çarşamba

VERİLEN SÖZCÜKLERLE CÜMLE OLUŞTURMA

Yarın öğrencilerime aşağıdaki çalışmayı vereceğim. Aynı zamanda performans görevi olarak değerlendireceğim...

4 Ocak 2010 Pazartesi

TÜRKÇE DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ




Öğrencilerime Türkçe performans ödevlerini vereceğim. Ama bu performans ödevini sınıfta yaptırmayı düşünüyorum. Sözcükleri karışık olarak verip kendilerine anlamlı bir cümle oluşturtmayı düşünüyorum.
Performans Ödevini indirmek için aşağıdaki linki tıklayınız.
http://rapidshare.com/files/330333696/t__rk__e_1.doc.html

MATEMATİK DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ


Yarın öğrencilerime matematik dersi performans ödevlerini vereceğim.
Performans ödevini indirmek için aşağıdaki linki tıklayınız.
http://rapidshare.com/files/330317287/matematik.doc.html